ZOMER TIPS
ZOMER TIPS
ZOMER TIPS

ZOMER TIPS

Met onze zomertips kun je met deze tropische temperaturen toch optimaal van de bloemen genieten. Let op.. hier komen ze!

Tip 1: Zorg voor genoeg water in de vaas
Net als wij, hebben bloemen meer water nodig als het warm is. Klinkt heel logisch, maar het is goed om er rekening mee te houden. Met warm weer verdampt het water ook sneller. Het is het beste om het water om de dag te verversen. Dan weet je ook zeker dat de bloemen genoeg water hebben.
Zorg altijd voor snijbloemenvoeding. Dit kun je halen bij de bloemist. We adviseren om geen chloor/bleek te gebruiken, omdat dit simpelweg niet goed is voor het milieu.

Tip 2: Zorg dat de bloemen niet in de zon staan

Zet de bloemen neer op een plaats waar geen zon is (en waar de zon natuurlijk ook op een ander tijdstip van de dag niet komt!). Bloemen kunnen namelijk niet tegen direct zonlicht. Een extra tip: zet je bloemen ‘s nachts op een koele plaats, bijvoorbeeld in een kelder, doordat het daar koeler is, gaan ze nog langer mee.

Tip 3: Pas op voor tocht wanneer de ramen openstaan

Om de warme lucht uit huis te krijgen, is het lekker om alle ramen tegen elkaar open te zetten. Helaas vinden bloemen dit minder fijn. Bloemen kunnen niet goed tegen tocht, dus houd ze uit de tochtstroom.

Zo, nu is het weer tijd om lekker van de zon te genieten (en je bloemen). Enjoy!